Du är inbjuden! 

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå – på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.  

Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Som medarbetare hos oss är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler. 

Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun.  

Vi är öppna och lyhörda – Vi tar ansvar för helheten – Vi gör varandra bättre – Vi vågar 

Välkommen – tillsammans bygger vi Skövde! 

Ledarutvecklare

till Skövde kommun 

 

Vi söker dig som vill ta ansvar för att driva och utveckla chef- och ledarutvecklingen inom Skövde kommun. Kommunen växer som aldrig förr och för att kunna möta framtida förändringar och behov i rätt tid, behöver vi förstärka och sätta fokus på att utveckla en systematisk samt strategisk chefsförsörjning där du kommer att få en nyckelposition.

Vi erbjuder dig en spännande roll i en organisation med stark framåtanda där du förväntas driva ett proaktivt utvecklingsarbete inom chef- och ledarutveckling. Du rapporterar till HR-chefen och kommer att ingå i en enhet med stort utvecklingsfokus samt driv. Arbetet innebär stor möjlighet att forma och utveckla chef- och ledarutvecklingen med en direkt påverkan på kommunens arbetsgivarvarumärke. I den här positionen får du utveckla och utvecklas.

För att på bästa möjliga sätt kunna utföra vårt uppdrag är det viktigt att det är kommunens behov som styr kompetensutvecklingen och en del i rollen blir att säkerställa detta genom nuläges- och behovsanalyser.

Rollen innebär att ta fram övergripande ledarutvecklingsinsatser utifrån forskningsbaserade ledarskapsteorier och att omsätta dessa till anpassade samt konkreta insatser i organisationen. I detta arbete sker ett nära samarbete med kommunledning samt övriga chefer och ledare där du stöttar och utgör bollplank inom övergripande ledarutvecklingsfrågor, men också i implementering av ledar- och medarbetaridé. För ett ökat lärande och genomslag i organisationen skapar du förutsättningar för att utbilda enligt konceptet ”train the trainer”.

Som programansvarig för kommunens ledarutvecklingsprogram stöttar du sektorchefer i planering och genomförande av ledarutvecklingsinsatser i olika forum. Du kommer också att agera kravställare i samarbetet med externa utbildningsleverantörer.

Din profil

För att lyckas i rollen som ledarutvecklare behöver du ha erfarenhet av att jobba med strategisk ledarutveckling från en liknande roll eller i en ledande position. Detta innebär att du har erfarenhet av att i samverkan med andra ta fram organisationsövergripande ledarutvecklingsinsatser för chefer och ledare utifrån forskningsbaserade ledarskapsteorier samt utifrån en organisations styr- och ledningssystem. Det är viktigt att du har kunskap och erfarenhet av att ha drivit framgångsrik förändringsledning.

Du har akademisk utbildning inom organisation/ledarskap eller annan inriktning som bedöms relevant.

Som person är du kommunikativ, kan inspirera och övertyga samt få genomslag för dina idéer. Med ett gott lyssnande och lyhördhet fångar du behov, både på organisations- och individnivå.  Du uppskattar samarbete och har lätt för att bygga nätverk och skapa förtroendefulla relationer.

Stort engagemang, målfokus och uthållighet är kännetecknande för dig och du uppnår resultat, både kort- och långsiktigt. Planering, organisering och prioritering bidrar till ditt metodiska samt effektiva arbetssätt. Du utgår från ett helhetsperspektiv och är bra på att identifiera vilka delar som behövs för att realisera arbetet.

Din vetgirighet gör att du är aktiv i omvärldsbevakningen och väl uppdaterad i utvecklingen inom dina ansvarsområden. Dessutom har du god förmåga att analysera ny information och omsätta den i handling. Ny teknik intresserar dig och du tillvaratar möjligheter till digitalisering och effektivisering.

Har vi väckt ditt intresse? Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan 

Vi ser fram emot din ansökan redan idag, dock senast 13 februari 2022. Skicka din ansökan (CV och personligt brev) till apply@ekstamsearch.se

För mer information om tjänsten kontakta Ann Ekstam på 0733 – 94 64 26 eller ann@ekstamsearch.se.