SMA Mineral är ett företag inom kalk- och dolomitindustrin. Bolaget har 250 anställda och omsätter drygt 1 miljard SEK. Produktionsenheter finns i Sverige, Finland, Norge, Estland och Bulgarien och huvudkontoret ligger i Värmländska Persberg. Bra produkter, kunniga och engagerade medarbetare samt pålitliga leveranser är en självklarhet, både för bolaget och deras kunder. Därför har SMA Mineral ett varumärkeslöfte som ställer lite högre krav: Förvänta dig lite mer.

Läs mer på smamineral.se 

Vi söker

 Utvecklingschef

som vill anta utmaningen att driva och utveckla vårt hållbarhetsarbete till nästa nivå

 

Framställningen av våra produkter ska ske med största möjliga hänsyn till miljö, hälsa och säkerhet. SMA Mineral prioriterar dessa områden som skapar hållbarhet både idag och imorgon. Nu vässar vi oss än mer, höjer ambitionen och takten för att nå samt överträffa våra hållbarhetsmål. Vi arbetar långsiktigt för att öka vårt bidrag till den cirkulära ekonomin. Vår resa innebär en utforskande inställning, ett ständigt lärande, innovation och utveckling i ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som genom att utveckla teknik, råvaror och produkter bidrar till och delar vår vision ”World Wide SMA Mineral is the Natural Choice for Value and Development”!

Rollen innebär en förstärkning inom hållbarhetsområdet och är en nyckelposition för bolagets fortsatta utveckling samt framgång. Du får stor möjlighet att påverka arbetsinnehåll och utformning av rollen och arbetar både strategiskt och operativt med fokus på teknikutveckling och minskad miljöpåverkan.

Som Utvecklingschef blir du vår expert inom detta fokusområde och resultatet av ditt arbete blir en hållbar och konkurrenskraftig produktion med högkvalitativa produkter och ett både brett samt djupt produktsortiment.

Du ansvarar för att fortsätta utveckla vårt hållbarhetsarbete och säkerställa att vi är uppdaterade och lever upp till regelverk och certifieringar samt övriga legala aspekter som påverkar företagets verksamhet. Ditt arbete innebär också att utveckla företagets prestanda rörande produktionseffektivitet samt att initiera och driva utvecklingsprojekt som får stor betydelse för verksamhetens framtid. Du kommer också att kunna se fram emot att lösa komplexa problemställningar och att utföra tekniska utredningar.

I rollen ingår också en proaktiv och kontinuerlig omvärldsbevakning för att följa utvecklingen inom området i stort och du kommer att utgöra en viktig länk till forskning, certifieringsorganisationer, myndigheter, branschgemensamma forum och andra intressenter. Kommunikation av hållbarhetsstrategin utgör ytterligare en viktig del av jobbet där du arbetar för att lyfta fram olika hållbarhetsfrågor samt dess värdekedja, både inom företaget och utanför.

Du ingår i företagets ledning och rapporterar till Vice VD/operativ chef. Koncernens huvudkontor är placerat i Persberg. Vi ser gärna att du bor inom dagspendlingsavstånd från Persberg, men är öppna för en diskussion om placering till exempel vid någon av våra produktionsanläggningar i Dalarna.

Din profil

Dina erfarenheter innefattar mångårigt arbete med teknisk utveckling inom ett brett teknikområde (kemi-, energi, miljö- och apparatteknik) från basindustrin eller konsultverksamhet.

Du har akademisk utbildning, civilingenjör med relevant inriktning eller forskarbakgrund med erfarenhet från industriella tillämpningar.

Dina språkkunskaper i svenska och engelska är goda i såväl tal som skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande.

Som person är du utvecklingsinriktad, trivs i en bred roll och att arbeta strategiskt dessutom får du saker att hända. En helhetssyn och förståelse för hur våra olika processer länkas samman är viktigt. Du vet att systematiskt förbättringsarbete tillsammans med andra skapar de bästa lösningarna som gör att vi når våra gemensamma mål. Din drivkraft och ditt engagemang är tydligt och du arbetar självständigt samtidigt som du värnar om en stark teamkänsla och ett positivt utvecklingsklimat. Du skapar hållbara relationer och nätverk, är en bra kommunikatör och kan på ett pedagogiskt sätt omsätta teori till praktik samt förmedla detta till andra inom och utanför företaget.

Du kommer till ett familjeägt bolag som drivs med ett strukturerat entreprenörskap, har korta beslutsvägar och ett starkt affärsdriv. Vi erbjuder dig ett utmanande arbete där du får utlopp för din drivkraft att, med din tekniska kompetens utveckla vårt hållbarhetsarbete mot högt satta mål.

Ansökan

Vill du veta mer? Kontakta Ann Ekstam på 0733-94 64 26 eller ann@ekstamsearch.se 

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 14 mars. Ansök här!