Tidaholms kommun med ca 12 800 invånare är belägen i en naturskön trakt mellan Västgötabergen och Hökensås fritidsområde. Kommunen har ett välutvecklat näringsliv med långa industritraditioner och erbjuder rika möjligheter till kultur- och fritidsaktiviteter samt ett omfattande föreningsliv. Närhet och trygghet är våra kännetecken. I Tidaholms kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Hälsa och friskvård är också något som kommunen prioriterar som arbetsgivare. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande samt strävar även efter balans mellan arbete och fritid, kort sagt en god livskvalitet.

Tidaholms kommun har framtidstro och fokus på utveckling och nytänkande och står inför stora satsningar och investeringar de kommande åren. Därför behöver vi rekrytera engagerade och kompetenta medarbetare som brinner för att utveckla och utöva en genuin service till alla som bor och verkar i Tidaholms kommun.

Bli Tidaholms kommuns nya

Socialchef

Vi söker en engagerad och nytänkande förändringsledare som vill bygga vår nya socialförvaltning och skapa stark teamkänsla

 

I och med sammanslagningen av två förvaltningar (nuvarande socialförvaltningen och omvårdnadsförvaltningen) får du som socialchef möjlighet att från starten påverka utformningen och den fortsatta utvecklingen av en helt ny förvaltning med nya förutsättningar. Med starkt medborgarfokus, samverkan och nytänkande ansvarar du för att leda verksamheten och nå goda och hållbara resultat. Rollen innebär ett övergripande helhetsansvar för kommunen och som medlem i kommundirektörens ledningsgrupp bidrar du strategiskt och gränsöverskridande i kommunens samtliga verksamhetsområden.

Som ledande tjänsteman kommunicerar du i nära och tät dialog med förtroendevalda och har förmåga att omsätta politiska beslut till operativ verksamhet. Du förstår ekonomiska konsekvenser väl och gör det möjligt för chefer och medarbetare att nå målen. Du förväntas samverka både internt och externt i syfte att utveckla verksamheten och rusta för utmaningar bl. a. gällande demografi och kompetensförsörjning, där digitalisering är ett verktyg.

Drygt 500 medarbetare, varav 13 direktrapporterande chefer ser fram emot att välkomna en ledare som har ett starkt driv och som utifrån vision och mål tydligt visar vägen med ett entusiasmerande och tillitsfullt ledarskap.

För att lyckas med uppdraget behöver du ha drivit framgångsrik förändringsledning och strategisk verksamhetsutveckling, gärna i en organisation som innefattar förvaltningsområdets delar samt myndighetsutövning. Denna erfarenhet gör dig trygg och beslutsam. Du har relevant akademisk utbildning och är van att leda genom andra chefer. Ditt ledarskap bidrar till delaktighet och teamkänsla i ett positivt utvecklingsklimat där alla gemensamt bidrar till helheten. Dina styrkor är den kommunikativa förmågan, lyhördheten och förmågan att skapa ett gott samarbetsklimat.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan 

Intresserad? För mer information, kontakta Ann Ekstam, 0733 – 94 64 26 eller ann@ekstamsearch.se

Kontaktuppgifter till fackliga representanter hittar ni här: www.tidaholm.se/ledigajobb

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 20 april.

Ansök här!