voestalpine Precision Strip AB är beläget i Munkfors, Värmland och har ca 290 medarbetare. På säljkontoret i Karlstad arbetar 10 personer. Tillsammans för vi vidare och utvecklar en 350-årig lång industriell tradition av stålbearbetning. Under senaste budgetåret 2021/2022 omsatte vi drygt 550 miljoner SEK. voestalpine Precision Strip AB är en världsledande tillverkare av kallvalsat precisionsbandstål. Stål från Munkfors har kvaliteter som efterfrågas över hela världen där 97 % går på export och vi ses idag som en ledande aktör inom vårt marknadssegment

Vi är en del av voestalpine koncernen som är en global aktör med ett stort antal flexibla specialistföretag som producerar, processar och vidareutvecklar högkvalitativa stålprodukter. Koncernen består av över 500 produktions- och säljbolag med 50 000 tusen medarbetare i mer än 50 länder på fem kontinenter.

www.voestalpine.com

Vi söker

HR Manager

Vårt mål är att globalt vara # 1 som aktör på vår marknad – vill du vara med och ta oss dit?

Vi är stolta över vårt företag och jobbar med starkt personligt engagemang tillsammans för att nå våra mål. Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande arbete med goda utvecklingsmöjligheter inom ett internationellt framgångsrikt företag.

Är du en god ledare och en strukturerad person med ett genuint intresse för HR? Drivs du av viljan att vara med och bidra till att utveckla vår organisation och våra medarbetare samt vara drivande i att digitalisera våra HR-processer och utveckla vårt arbetssätt? Då är detta tjänsten för dig!

Ansvarsområde

Befattningen innebär i korthet att ha övergripande ansvar för HR och att leda HR-arbetet inom företaget. Till din hjälp har du ett mindre HR team som bistår i det dagliga, operativa arbetet.

Rollen innebär att arbeta brett med alla förekommande arbetsuppgifter inom HR, från rekrytering till avslut. Därtill innebär rollen att driva och genomföra fackliga förhandlingar, kompetensutveckling, driva rehabprocessen, ha skolkontakter samt ansvar för intern kommunikation.

Det övergripande HR-arbetet innebär att ansvara och verka för att avdelningens och företagets mål uppnås genom att utveckla och motivera ledare och medarbetare. Du rapporterar HR-nyckeltal till våra kollegor i Österrike och har kontakt och samarbete med HRM inom Precision Strip-gruppen och voestalpine.

Som HR Manager ansvarar du för två stipendiefonder samt har externa kontakter med lokala och regionala aktörer. Du sitter även som ordinarie ledamot för Teknik Collage Hagfors/Munkfors.

Du rapporterar till VD och sitter som ordinarie i ledningsgruppen. Visst mått av internationella resor ingår i tjänsten främst då till våra systerföretag i Österrike.

Din profil

Vi ser att du har en universitets-/högskolexamen med inriktning HR/personalvetenskap. Vi tror att du har en gedigen och bred erfarenhet från likartade roller Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet från tillverkningsindustrin, gärna Röda avtalet.

Du är resultat- och serviceinriktad och gillar att fokusera på utveckling och förbättring. Du trivs med eget ansvar och är orädd för nya situationer. Du har stor flexibilitet och förmågan att snabbt ställa om och hantera att förutsättningar ändras med kort varsel. Stor vikt kommer därför att läggas vid dina personliga egenskaper.

Då vi är en global koncern och kommunikation sker på svenska och engelska krävs att dina kunskaper, i både tal och skrift, i såväl svenska som engelska är mycket goda.

Huvudsaklig arbetsplats är vid vår produktionsanläggning i Munkfors med viss möjlighet till distansarbete del av arbetstiden.

Ansökan

Skicka din ansökan (CV och personligt brev) till apply@ekstamsearch.se
Vi ser fram emot din ansökan redan idag, dock senast 11/9.

För mer information, kontakta Ann Ekstam, 0733 – 94 64 26.