Metsä Tissue, en del av Metsä Group, genomför ett förstudieprojekt för att öka sin nyfiberbaserade mjukpappersproduktion vid bruket i Mariestad i Sverige. Målet för det pågående förstudieprojektet är att skapa förutsättningar för att utöka Metsä Tissues nuvarande bruk i Mariestad med en ny pappersmaskin och på så sätt öka den årliga produktions-kapaciteten från 70 000 ton till 145 000 ton. Förutom pappersmaskinen inkluderar investeringsplanen massalagring, konverteringshall och konverteringslinjer, automatiserat lager för färdigvaror samt nytt huvudkontor.

Läs mer om vårt investeringsprojekt här: Framtidsfabriken Mariestad

Vi söker en

Health & Safety Manager

till vårt investeringsprojekt i Mariestad

 

Vad blir din roll på Metsä?

Vill du vara med vår resa och bygga den framtida fabriken i Mariestad? Metsä Tissue är i en expansiv fas och vi söker nu en driven Health & Safety Manager till vårt stora investeringsprojekt, projekt Vänern.

Tjänsten omfattar ett brett område med det övergripande ansvaret att leda, koordinera och utveckla Health & Safety-arbetet inom projektet. Som Health & Safety Manager kommer du att ha en viktig roll i uppbyggnaden av den nya fabriken där du behöver se till att alla medverkande i projektet agerar enligt samtliga säkerhetsföreskrifter under alla faser. Du behöver därför vara aktiv och agera på plats för att säkerställa att kraven är tydliga och efterlevs samt att rätt åtgärder utförs för att garantera byggarbetsplatsens säkerhet. Du kommer även att vara med i arbetet med att planera och implementera utbildningsplaner, kommunicera säkerhetsregler internt och externt samt stödja lokal drift vid skapandet av standardrutiner. Du ingår i projektgruppen och rapporterar till Projektdirektören, VP Projects.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer även omfatta:

  • Utarbeta säkerhetsregler och hantera praktiska säkerhetsaspekter
  • Delta i val av teknik ur säkerhetsperspektiv och säkra att test av maskinsäkerhet utförs och dokumenteras korrekt.
  • Uppföljning och vägledning av entreprenörer och samarbetspartners
  • Rapportering av säkerhet på arbetsplatsen enligt Metsäs interna processer
  • Säkerhetskonsultation vid maskininköp
  • Supportera underhåll och andra tjänster relaterade till säkerhet
  • Övrigt förekommande arbetsuppgifter inom HSE

Vad söker vi?

Drivs du av utmaningar där du arbetar mot uppsatta mål och är en god lagspelare, då är detta tjänsten för dig! Du trivs att arbeta i projektform och du har viss erfarenhet av projektledning. Du kommer att kommunicera internt och externt i en internationell miljö, vilket kräver att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person har du god kommunikationsförmåga, arbetar proaktivt för att göra rätt insatser vid rätt tid och du är van vid att arbeta och bidra självständigt såväl som i team. Du trivs i en operativ och framåtriktad roll där du får god nytta av din problemlösningsförmåga och kommer gärna med nya idéer och lösningar.  Du är välorganiserad samt resultat- och utvecklingsinriktad. Vidare har du ett stort engagemang för ditt arbete och lätt för att bygga långsiktiga relationer.

För att lyckas i denna roll ser vi gärna att du har en relevant högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta i en liknande roll inom industrin. Det är meriterande om du har arbetat inom papper- eller processindustrin.

Vad erbjuder Metsä?

Vår verksamhet styrs inte bara av kunderna, utan också av våra värderingar när det gäller hållbarhet och våra förnybara råvaror. Vi fokuserar på tillväxt och investerar i nya affärsmöjligheter. Hos oss får du ett nära samarbete med inspirerande och kompetenta kollegor som tillsammans arbetar för att skapa bättre resultat. Din arbetsmiljö genomsyras av engagemang och nytänkande i en internationell kontext.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Mariestad.

Vi erbjuder möjligheten att bidra i ett unikt investeringsprojekt för Metsäs Tissues fortsatta framgångsresa. 

Vill du veta mer?

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ann Ekstam på +46 733 94 64 26.

Ansök till jobbet!

Vi tillämpar löpande urval och ser därför fram emot din ansökan redan idag, dock senast 26 september.

Skicka din ansökan till apply@ekstamsearch.se