SMA Mineral är ett företag inom kalk- och dolomitindustrin. Bolaget har 250 anställda och omsätter drygt 1 miljard SEK. Produktionsenheter finns i Sverige, Finland, Norge, Estland och Bulgarien och huvudkontoret ligger i Värmländska Persberg. Bra produkter, kunniga och engagerade medarbetare samt pålitliga leveranser är en självklarhet, både för bolaget och deras kunder. Därför har SMA Mineral ett varumärkeslöfte som ställer lite högre krav: Förvänta dig lite mer.

Läs mer på smamineral.se.

Vi söker 

Försäljningschef

Som Försäljningschef får du en strategisk nyckelroll i att nå vår vision, nämligen att vara den självklara partnern för kalkprodukter av hög kvalitet och leverera med mervärde i alla led. Vi är stolta över vårt företag och jobbar med starkt personligt engagemang för att nå gemensamma mål. Som en del av vår framgång och kontinuerliga tillväxt finns förmågan att förstå kundens verksamhet och behov samt hitta kreativa och anpassade lösningar som bidrar till ett ökat kundvärde.

Din utmaning blir att fortsätta utveckla marknaden och skapa en långsiktigt stark försäljningstillväxt i Norra Europa med huvudfokus på den svenska och norska marknaden. Du ansvarar för omvärldsbevakning och försäljningsutveckling och i samarbete med kollegor och medarbetare utvecklar och implementerar du försäljningsstrategin.

Som Försäljningschef har du eget kund- och utvecklingsansvar för hela försäljnings- processen och affärsrelationerna dels med befintliga nyckelkunder samt dels för att aktivt identifiera nya affärsmöjligheter. Du leder säljorganisationen och har fullt personal- och resultatansvar. Ditt team består av sju medarbetare som arbetar inom olika kundsegment och på varierande geografisk marknad.  Du rapporterar till COO och ingår i den operativa ledningsgruppen. Tjänsten är placerad i Persberg.

Erbjudandet
Tillväxt i ett framgångsrikt och entreprenörsdrivet företag är spännande, utmanande och utvecklande. Satsningen på företaget är långsiktig och tydlig och inom verksamheten pågår flera utvecklings- och investeringsprojekt. Vi erbjuder dig möjligheten att utveckla, ständigt förbättra och utmana både verksamhet, ditt team och dig själv i en kultur som präglas av engagemang och öppenhet. Beslutsvägarna är korta och du kommer att under eget ansvar driva och göra affärer på en global marknad där dina insatser får direkt påverkan på vår tillväxt.

Din profil
Vi söker dig som har en passion för försäljning, affärer, kunder och relationer. Du har en dokumenterat framgångsrik erfarenhet från en säljledande position inom teknisk försäljning, B2B, på internationell marknad. Det är meriterande om erfarenheten kommer från cellulosa-/stål- eller gruvindustrin. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom teknik/försäljning/ekonomi eller motsvarande förvärvad erfarenhet.

Du drivs av att göra goda affärer och med tydligt kundfokus leda ditt team mot uppsatta mål och resultat. Eftersom du är bra på att skapa relationer och kommunicera har du lätt för att sälja in idéer både externt och internt och med ett strukturerat arbetssätt skapar du resultat Du stimuleras av utveckling, är inte rädd för att utmana invanda tankemönster och komma med nya idéer och lösningar.

Som ledare inspirerar du och skapar ett positivt utvecklingsklimat där dina medarbetare trivs och bidrar till att stärka det totala kundupplevda värdet. Du är kulturbärare och agerar själv enligt de företagsgemensamma värderingarna; kompetens, pålitlighet, flexibilitet och nytänkande.

Du trivs i en bred roll som innebär att du själv är drivande i hela försäljningsprocessen och beredd att vara operativ i många delar. Dessutom är det viktigt att du stimuleras av att vara aktiv på marknaden och trivs med att resa och göra kundbesök. För att lyckas i rollen ser vi även att du talar och skriver engelska obehindrat.

Känner du igen dig i beskrivningen, sök via länken nedan!

Ansökan

Ansök här

Vi ser fram emot din ansökan senast 24 november

För mer information, kontakta Ann Ekstam, 0733 – 94 64 26 eller ann@ekstamsearch.se