Air Target Sweden supportar det svenska flygvapnet och andra försvarsgrenar vid skarp träningsskjutning mot övningsmål i luften sedan företaget grundades 1958. Då Air Targets produkter erbjuder en mycket bra funktion samt håller en hög kvalitet exporteras också produkter och tjänster till ett 30-tal internationella samarbetpartners.

Air Target utvecklar, tillverkar och säljer akustiska träffindikatorer som integreras i övningsmålen för realistiska skarpa övningsskjutningar, varvid träffdata extraheras och skickas till skytten eller övningsledningen i real-tid, vilket leder till en mycket effektiv inlärning för användaren.

Sedan ägarbytet 2016 har Air Target accelererat såväl produktutvecklings- som säljinsatser vilket lett till att såväl försäljningsvolym som bolagets storlek nu ökar kraftigt.

Vi söker 

Försäljnings-och marknadschef

som med stort driv och hjärta leder
säljarbetet i vår fortsatta tillväxt

Rollen
Vi växer och förstärker organisationen med denna nyckelposition för att skapa en lönsam tillväxt där en av framgångsfaktorerna är att förstå kundens verksamhet och behov och hitta kreativa tekniska lösningar som bidrar till ett ökat kundvärde. I uppdraget ingår att utveckla och implementera försäljnings- och marknadsstrategi samt affärsutvecklingsplan och att självständigt driva strategin och affärerna till avslut. Du leder och koordinerar företagets försäljnings- och marknadsaktiviteter under fullt budget- och resultatansvar.

Som Försäljnings- och marknadschef ansvarar du dels för utvecklingen av affärsrelationerna med befintliga nyckelkunder och dels för att aktivt identifiera affärsmöjligheter på en ny marknad och med nya kunder. Tillväxten förväntas främst ske på en global marknad och du arbetar aktivt med omvärldsbevakning för att säkerställa att kunderbjudandet är anpassat till marknadens skiftande behov. Du förväntas aktivt driva diskussioner kring produktutvecklingen baserat på input från kunder och marknad samt att se möjligheter för ny produktion i syfte att utveckla affären. Du rapporterar till VD och placeringen är Kista.

Erbjudandet
Hos oss är det nära till beslut. Tillsammans skapar vi en kultur som präglas av stark teamkänsla och ett kreativt och öppet utvecklingsklimat där vi jobbar för att ständigt förbättra och utmana oss som verksamhet och individer. Hos oss kommer du att arbeta i ett sammansvetsat team där den gemensamma insatsen leder oss till framgång och på vägen har vi riktigt kul tillsammans! Vi erbjuder dig en utmanande roll där du under eget ansvar driver och genomför affärer på en global marknad och där dina insatser får direkt påverkan på vår tillväxt.

Din profil
Vi söker dig som har en dokumenterat framgångsrik erfarenhet av teknisk försäljning på global marknad, B2B, gärna från branschen. Projektförsäljning med erfarenhet av långa säljcykler är meriterande, likaså erfarenhet av försäljning via handelsagenter eller distributörer samt offentlig upphandling. Du har en akademisk utbildning inom teknik, ekonomi, marknadsföring eller motsvarande förvärvad erfarenhet.

För att vara framgångsrik i rollen är du driven samtidigt som du värnar om en stark teamkänsla.  Du förstår hur vi skapar lönsamhet och med ett tydligt kundfokus ser du alltid möjligheter till förbättringar. Eftersom du är bra på att skapa relationer och kommunicera har du lätt för att sälja in idéer både externt och internt och med ett strukturerat arbetssätt skapar du resultat Du stimuleras av utveckling, är inte rädd för att utmana invanda tankemönster och kommer med nya idéer och lösningar.

Du trivs i en bred roll som innebär att du själv är drivande i hela försäljningsprocessen och beredd att vara operativ i många delar. Dessutom är det viktigt att du stimuleras av att vara aktiv på marknaden och trivs med att resa och göra kundbesök. För att lyckas i rollen ser vi även att du talar och skriver engelska obehindrat.

Känner du igen dig i beskrivningen, sök via länken nedan!

Ansökan

Skicka dina ansökan till apply@ekstamsearch.se

För mer information, kontakta Ann Ekstam, 0733 – 94 64 26 eller ann@ekstamsearch.se