voestalpine Precision Strip AB är beläget i Munkfors, Värmland och har ca 280 medarbetare.På säljkontoret i Karlstad arbetar 11 personer. Tillsammans för vi vidare och utvecklar en 350 årig lång industriell tradition av järn- och stålbearbetning. Under senaste budgetåret 2018/2019 omsatte vi cirka 600 miljoner SEK. voestalpine Precision Strip AB är en världsledande tillverkare av kallvalsat precisionsbandstål. Stål från Munkfors har kvaliteter som efterfrågas över hela världen där 97 % går på export och vi är idag en erkänd aktör på de flesta industriella marknader.

voestalpinekoncernen är ett stålbaserad teknik- och tjänsteföretag med 52 000 medarbetare som finns representerat över hela världen, med över 500 bolag i mer än 50 länder på alla fem kontinenter. Koncernen har varit noterad på börsen i Wien sedan 1995. Med sina högkvalitativa produkter är koncernen en av ledande partners inom fordons- och konsumentvaruindustrin i Europa men också leverantör till olje- och gasindustrin i hela världen. voestalpinekoncernen är världsledande inom tillverkningsindustrin beträffande specialräls, verktygsstål och specialsektioner.

Läs mer om voestalpine Precision Strip AB på: www.voestalpine.com/precision-strip

Är du vår nya ekonomichef?

Hos oss finns nu möjligheten att bli operativt ansvarig för företagets ekonomiavdelning

Vi är stolta över vårt företag och jobbar med starkt personligt engagemang tillsammans för att nå våra mål. Vi erbjuder dig ett krävande och utmanande arbete med goda utvecklingsmöjligheter inom ett internationellt framgångsrikt företag.

Rollen som Ekonomichef innefattar i huvudsak ett operativt ansvar för företagets ekonomiavdelning med tillhörande ansvar för avdelningens personal. Inom ramen för detta ingår ansvar för redovisning, ekonomistyrning, finansiering, skatter, försäkringar, juridik, budget, prognos, resultatuppföljning och analys där du rapporterar till lokal CFO.

Du leder ett team som arbetar aktivt med utveckling av ekonomiavdelningens processer, strukturer och rutiner inom angivna ansvarsområden. Rollen innefattar även ett delegerat arbetsmiljöansvar för ekonomifunktionen.

Befogenheter
Du företräder företaget och avdelningen inom angivna ansvarsområden. Du har rätt att vidta åtgärder och fatta beslut som krävs för att genomföra arbetet enligt angivna ansvarsområden, i enlighet med gällande budgetram och attestinstruktion.

Utbildning och erfarenhet
Vi ser att du har en civilekonomutbildning. Du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet i likande roller och har jobbat som Senior Controller eller Ekonomichef, gärna med kunskaper om de internationella redovisnings-standarderna IAS och IFRS i bagaget. Du behärskar engelska i tal och skrift, övriga språkkunskaper såsom tyska är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande, resultatfokuserad och målmedveten. Vi ser även att du är noggrann, analytisk och lösningsorienterad. Som person är du prestigelös och bidrar med positiv energi. Du arbetar gärna både självständigt och i team, med eget driv och är bekväm att ta en ledande roll. Du är lyhörd och kommunicerar med kollegor på ett coachande sätt. Du har förmågan att se helheten och prioriterar ditt arbete på ett strukturerat sätt.

Ansökan
Vi arbetar med löpande urval så vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 25 augusti.

Ansök här