Ekonomi- och utvecklingschef | Skövde kommun

Du är inbjuden! 

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå – på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.  

Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Som medarbetare hos oss är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler. 

Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun.  

Vi är öppna och lyhörda – Vi tar ansvar för helheten – Vi gör varandra bättre – Vi vågar 

Välkommen – tillsammans bygger vi Skövde! 

Ekonomi- och utvecklingschef

med ansvar för kommunkoncernens ekonomistyrning och verksamhetsutveckling 

till Skövde kommun 

Skövde kommun söker en ekonomi- och utvecklingschef som vill bidra till en positiv samhällsutveckling och en fortsatt hållbar tillväxt. Kommunen befinner sig i en expansiv fas med stora investeringsprojekt och stark inriktning på utveckling där du får möjlighet att utmana dig själv och göra stor skillnad.

Vi letar efter dig som har ett proaktivt utvecklingsfokus och förstår hur verksamhetens långsiktiga tillväxt, ekonomiska processer och utvecklingskraft samverkar med både struktur och kultur.

Uppdraget utförs utifrån politiska mål och omfattar det övergripande koncernansvaret att leda och driva budget-, ekonomi- och målstyrningsprocesserna. Som en del av ledningen i kommunkoncernen är du i händelsernas centrum. Med helhetssyn arbetar vi tillsammans med att säkerställa grunduppdragen och driver samt samordnar strategiska utvecklingsfrågor. I rollen leder du med stort engagemang verksamhets- och processutvecklingen samt säkerställer ett väl fungerande stöd till verksamheten och kunderna. Ansvarsområdet innefattar stab, IT/digitalisering, kvalitet, upphandling och ekonomi (redovisning, inköp, system).

Ekonomi- och utvecklingschefen leder 11 direktrapporterande medarbetare, varav fyra chefer. Rollen ingår i koncernledningskontoret och är direkt underställd kommundirektören samt ingår i dennes ledningsgrupp. Där deltar du i att driva det strategiska utvecklingsarbetet och krokar arm med dina kollegor för att förflytta och utveckla kommunens arbete i sin helhet mot en hållbar utveckling – ekonomiskt, ekologiskt och socialt.

Kontaktytorna är många, både internt och externt, exempelvis som tjänsteleverantör gentemot samverkande kommuner och kunder. Du arbetar nära politiska beslutsfattare, sektorer och kommunala bolag samt representerar kommunen i olika externa nätverk. Med dig som ledare får vi en person med förmåga att skapa förtroendefulla relationer och få genomslag bland medarbetare, kunder och övriga intressenter.

Vi söker dig som inspirerar till nya tankebanor och som har modet att lyfta samt utmana det invanda. Du har framgångsrikt varit ledare av andra chefer och specialister på strategisk nivå inom politiskt styrd verksamhet med bolagskoncern och har kompetens inom styrning och ledning, ekonomi/finans samt verksamhetsutveckling.

I ledarrollen är du förebild och kulturbärare samt agerar i enlighet med visionens ledord; kreativt, nyfiket och modigt. Du är trygg i ledarskapet och beslutsfattandet, har god självinsikt och är en kommunikativ chef och sprider positiv energi. Ditt samarbete sätter den gemensamma insatsen i fokus och du är lyhörd inför andras idéer och synpunkter samt utgör en förenande och samlande kraft i såväl medgång som motgång.

Vi ser fram emot en ledare med ett genuint intresse för samhällsfrågor, hållbarhet och ledarskap.

Har vi väckt ditt intresse? Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med EKSTAM Executive Search & Selection.
För mer information, ring vår konsult Ann Ekstam, 0733 – 94 64 26 eller besök ekstamsearch.se

Vi ser fram emot din ansökan redan idag, dock senast 2 april 2023. Skicka din ansökan (CV och personligt brev) till apply@ekstamsearch.se