SMA Mineral är ett företag inom kalk- och dolomitindustrin. Bolaget har 250 anställda och omsätter drygt 1 miljard SEK. Produktionsenheter finns i Sverige, Finland, Norge, Estland och Bulgarien och huvudkontoret ligger i Värmländska Persberg. Bra produkter, kunniga och engagerade medarbetare samt pålitliga leveranser är en självklarhet, både för bolaget och deras kunder. Därför har SMA Mineral ett varumärkeslöfte som ställer lite högre krav: Förvänta dig lite mer.

Läs mer på smamineral.se

Vi söker

CFO

med stark drivkraft att leverera ”det lilla extra”

 

Marknaden är i förändring och vi vässar oss än mer samt höjer ambitionen och takten för att nå samt överträffa de strategiska målen.

I linje med detta söker vi en CFO som vill anta utmaningen att säkerställa att våra processer, arbetsmetoder och system är optimala för att leva upp till ledorden god kontroll, regelefterlevnad, hög kvalitet, effektiv hantering och ”ordning och reda”. Din drivkraft får dig att ständigt arbeta för att effektivisera, förbättra, förenkla och utveckla i olika perspektiv.

Rollen som CFO är en central position för bolagets fortsatta utveckling och framgång. Du får stor möjlighet att påverka koncernens utveckling och arbetar både strategiskt och operativt med fokus på en långsiktigt hållbar ekonomi och att tillgodose verksamhetens behov. Som CFO ansvarar du för koncernens inklusive dotterbolagens månadsrapportering, månads- och årsbokslut, årsredovisning, prognosarbete, budgetprocess och finansiering.

Du arbetar nära CEO och medverkar till att skapa helhetsförståelse för ekonomiska konsekvenser av beslut och handlingsalternativ samt stöttar och stärker koncernledningen samt operativa chefer och medarbetare i det dagliga arbetet med ekonomiuppföljning, rapportering, finansiell utveckling och affärskritiska analyser. Dina kontaktytor är många och det är viktigt att du etablerar och utvecklar goda relationer med externa kontakter såsom banker, finansbolag och revisorer. I ditt ansvarområde ingår också företagets personalstabsfunktion.

Vid företagsförvärv och dotterbolagsetableringar deltar du i Due Diligence-processen där du ansvarar du för integration gällande rapporteringsprocesser och ekonomistyrning. I arbetet ingår också att ta fram ekonomiskt underlag till ledningsgrupp och styrelse samt du rapporterar direkt till VD.

Ditt team består av åtta direktrapporterande medarbetare i Sverige och Finland. Du ingår i koncernledningen och rapporterar till CEO. Placeringsort är Persberg (koncernens HK).

Din profil

Dina erfarenheter innefattar ansvar för hela ekonomiprocessen från liknande roller som exempelvis CFO, Ekonomichef eller Senior Controller, där du har goda kunskaper i koncernredovisning. Vidare är det meriterande om du arbetat med den internationella redovisningsstandarden IFRS och om du har erfarenhet av revision.

Du har akademisk utbildning inom ekonomi, civilekonom med inriktning redovisning eller motsvarande. Dina språkkunskaper är goda i både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Övriga språkkunskaper ser vi som meriterande.

Som person är du mål- och resultatorienterad med en stark leveransförmåga, analytisk och har eget driv. Utifrån dessa egenskaper kan du omsätta analys till operativa planer, uppgifter och genomförande. Genom din goda planerings- och organisationsförmåga kan du överblicka situationer och processer, se helheten och därigenom prioritera samt koordinera aktiviteter. Med ett strukturerat arbetssätt levererar du resultat av både hög kvalitet och kvantitet. Du är lösningsorienterad och engagerad med ett positivt förhållningssätt och effektivt noggrann samt ansvarstagande. Du trivs med att leda dig själv såväl som andra och du är tydlig i din kommunikation. Det är också viktigt att du trivs i en bred roll och är beredd att agera både i ett strategiskt perspektiv och i operativa uppgifter.

Du kommer till ett familjeägt bolag som drivs med ett strukturerat entreprenörskap, har korta beslutsvägar och ett starkt affärsdriv. Vi erbjuder dig ett utmanande arbete där du kommer att få utlopp för din drivkraft att utveckla verksamheten samt leda en värdeskapande ekonomifunktion.

Ansökan

För mer information, kontakta Ann Ekstam på 0733 – 94 64 26 eller ann@ekstamsearch.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 13 april.

Ansök här!