Länsförsäkringar Värmland är ett av 23 kundägda, lokala och självständiga försäkringsbolag inom länsförsäkringsgruppen. Länsförsäkringar Värmlands idé är att erbjuda ett brett utbud av produkter och tjänster inom bank, försäkring, pension och fastighetsförmedling. På så vis vill vi ge våra kunder trygghet i alla lägen, var i livet man än befinner sig. Hos oss jobbar idag cirka 145 anställda på kontoret i Karlstad. Länsförsäkringar har försett värmlänningar med närproducerad trygghet i hela 179 år- och det tänker vi fortsätta med.

Läs mer på LFvarmland.se

Vi söker en proaktiv

Affärsområdeschef försäkring

som drivs av utmaning och som vill leda vår förändringsresa med fokus på en position i framkant

 

Vad innebär rollen?
Som affärsområdeschef försäkring blir du en drivande kraft i att positionera Länsförsäkringar Värmland i framkant, det gäller att vara snabbt framme så att vi är redo att möta morgondagens efterfrågan redan igår.

Ambition, kompetens och vilja finns hos oss. Med dig som ledare formerar vi oss och tar höjd för den utveckling och digitalisering vi står inför, i egen regi eller gemensam utveckling inom länsförsäkringsgruppen. Du tar täten i arbetet med att hitta nya perspektiv på mötet med våra kunder och försäljning, fånga nya behov hos olika målgrupper och skapa ett starkt värde i försäljningen. Målet för oss är en långsiktigt lönsam tillväxt och att erbjuda marknadens bästa kundupplevelse oavsett kanal.

Som affärsområdeschef leder du proaktivt ditt område verksamhetsnära i det dagliga och som en del av företagsledningen har du ett strategiskt perspektiv med ansvar för att driva hela bolaget mot uppsatta mål och visioner. Du ser betydelsen av att nätverka och bygga relationer både regionalt och inom gruppen av Länsförsäkringsbolag. Du rapporterar till vd och har sju direktrapporterande medarbetare varav fyra är chefer med personalansvar samt ansvar för totalt 48 medarbetare.

Med ett starkt framtidsfokus vill vi att du prioriterar lönsam tillväxt inom samtliga ansvarsområden och knyter ihop hela erbjudandet (bank – sak – liv inom privat och företag/lantbruk) för att skapa långsiktigt hållbara kundrelationer. Starkt fokus ligger också på utveckling och omvärldsbevakning för att ligga steget före samt att effektivt jobba med kundmötet och tillväxtfrågorna där digitaliseringen har en central roll.

Vem är du?
Vi söker en proaktiv och driven, affärs- och marknadsorienterad ledare med ett engagemang som smittar av sig och skapar framåtanda – du älskar utmaningar!

För att lyckas i rollen har du erfarenhet av strategisk affärsutveckling och av att framgångsrikt leda samt utveckla en kundorienterad verksamhet via andra chefer. Din utbildningsbakgrund är akademisk med relevant inriktning och dina erfarenheter av att skapa förändring med bestående resultat innefattar digitalisering och har gjorts i en liknande roll, gärna inom försäkrings- eller finansbranschen.

Med omättlig nyfikenhet och förmåga att förstå och läsa av omvärldsförändringar inspirerar du till nya tankemönster och idéer för att snabbt utveckla arbetsmetoder och produkter anpassade till efterfrågan. Med dig får vi en tydlig ledare som skapar förutsättningar för sina medarbetare att utvecklas och tillsammans nå uppsatta mål. Du har mod att förändra, utmana och ifrågasätta det invanda samt kan sälja in och argumentera för dina åsikter.

Med helhetsblick navigerar du skickligt mellan olika perspektiv på strategisk och operativ nivå både externt och internt. Du är analytisk och jobbar kontinuerligt med att förbättra processer och arbetsmetoder för ökad effektivitet.

Du gillar att arbeta i en federation där merparten av utvecklingen sker gemensamt via vårt dotterbolag LFAB och har stark involvering från alla 23 länsbolag. Det är också viktigt att du har ett genuint intresse av försäkring i den kundägda modellen och förståelse för de marknads- och regulatoriska förutsättningar som gäller för området. Dina drivkrafter finns inom ledarskap, affärsutveckling och digitalisering. Vi kommer att ha roligt under resan som kräver proaktivitet, en framåtlutad nyfikenhet och snabbhet i ord och handling.

Har vi väckt ditt intresse?

Ansökan
Skicka din ansökan (CV och personligt brev) till apply@ekstamsearch.se
Vi ser fram emot din ansökan redan idag, dock senast 28/8.

För mer information, kontakta Ann Ekstam, 0733 – 94 64 26 eller ann@ekstamsearch.se